Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Υπέροχα καραμελωμένα μήλα- -μπορείς και μόνη σου!

Καραμελωμένο μήλο δεν έχω φάει ποτέ μου- μα δεν είμαι και τόσο γλυκατζού. Η αδελφή μου όμως απλά τρελαίνεται. Στο bridal shower της, είχα παραγγείλει μιας και ήμουν 71/2 μηνών έγκυος, αυτή όμως τη φορά για το baby shower της ήθελα να δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου. 

Και δικαιώθηκα! Όχι μόνο απόλαυσα πάααρα πολύ τη διαδικασία, μα μου βγήκε τελικά πολύ πιο οικονομικό από το να τα αγόραζα. 68 ευρώ θα πλήρωνα για 45 τεμάχια, τη στιγμή που εμένα μου κόστισε- μαζί με όλα τα υλικά και τα σακουλάκια συσκευασίας- μόλις 20 ευρώ! (και μου περίσσεψε και υλικό για 4 χειροποίητα γλειφιτζούρια!). 

Την συνταγή την βρήκα στο Είμαι παιδί και αρχικά είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Είναι πράγματι εξαιρετικά εύκολο, πιο πολύ ταλαιπωρήθηκα να τα συσκευάσω μετά, παρά να καραμελώσω. Από μένα μόνο τέσσερα  tips. 


  • Τηρήστε αυστηρά τη συμβουλή να τα φτιάξετε μόλις μια με δυο μέρες πριν διότι η καραμέλα όντως λιώνει επικίνδυνα από την υγρασία που βγάζει το μήλο. (Μην σας πω ακριβώς μια μέρα πριν!) Ωστόσο η γεύση δεν χαλάει. 
  • Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, όσο και αν σας φαίνεται πως η καραμέλα είναι έτοιμη επειδή πέφτει στο πάτο αλλά αρχίζει και παίρνει σχήμα, μην την αποσύρεται. Θέλει το χρόνο της, όταν θα είναι έτοιμη με το που θα την ρίξετε στο ποτήρι θα κρυσταλλώσει σε περίεργο σχήμα πριν φτάσει στο πάτο. Μάλιστα θα ακουστεί ένας ήχος σαν να "σπάει" το ποτήρι. Εγώ συγκλονίστηκα! (Παραδόξως, είναι έτοιμη όταν αρχίσει αν δείχνει πως έχει "πέσει" ο βρασμός). 
  • Εάν εκεί που μένετε υπάρχει πολύ υγρασία στην ατμόσφαιρα, τότε υπολογίστε πως η καραμέλα παρά που θα στεγνώσει, θα κολλάει. Επιλέξτε με αυτό το κριτήριο τις σακουλίτσες σας αν και εγώ νομίζω πως είναι καλύτερα να αγοράσετε διάφανη ζελατίνη, να την κόψετε τετράγωνη και αρκετά μεγάλη ώστε να τα τυλίξτε πολύ πιο εύκολα! Εμένα που ήταν μικρά τα σακουλάκια, αναγκάστηκα να τα κόψω για να κάνω δουλειά μου. 
  • Μην τσιγκουνευτείτε το χρώμα ζαχαροπλαστικής! Το παίρνει και είναι εντυπωσιακό!
Αυτά από την πολύ γλυκιά εμπειρία μου με τα καραμελωμένα μήλα. Τα υπέροχα free printables για να ευχαριστήσω τους καλεσμένους μου σε ύφος "κουκουβά", είναι από την γλυκιά Δώρα και Pretty Party Ideas!

Καλή επιτυχία! Είναι πολύ ωραίο κέρασμα για παιδικό πάρτι και όχι μόνο! Ακόμα και για κάτι ξεχωριστό την ημέρα των Χριστουγέννων! 







6 σχόλια:

  1. Μπράβο βρε Γιάννα! Φαίνονται λαχταριστά! Ούτε εγώ έχω φάει ποτέ καραμελωμένο μήλο, παρ'όλο που είμαι πολύ γλυκατζού! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κουκλίτσα μου <3 Αφού είσαι γλυκατζού, φτιάξε να φας, πιστεύω θα σου αρέσει πολύ!

      Διαγραφή