Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τι σου κάνουν 24 μέρες θηλασμού...

Πριν γίνω μανούλα και αποκτήσω τη δική μου εμπειρία θηλασμού, είχα απόλυτη και κατηγορηματική άποψη για τον θηλασμό! Επιβάλλεται μια μητέρα να θηλάσει, (γιατί σίγα πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;) ενώ ασκούσα σκληρή κριτική σε όσες δεν το επιχειρούσαν ή το διέκοπταν σύντομα! 

Τώρα, μετά από 24 μέρες αποκλειστικού θηλασμού, μετά από ένα άκρως επώδυνο "πέτρωμα" που πόνεσε περισσότερο και από την ίδια τη γέννα και με μαύρες σακούλες κάτω από τα μάτια και ελάχιστη επαφή με οτιδήποτε περισσότερο από τις ανάγκες του μωρού μας, μπορώ με βεβαιότητα να δηλώσω πως υπήρξα ξερόλας και άδικη και πως εκτιμώ αφάνταστα όσες γυναίκες έδωσαν έστω και το πρωτόγαλα μόνο στο παιδί τους αλλά και ακόμα και όλες αυτές που επέλεξαν τη φόρμουλα ευθύς εξαρχής για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους! 

Εγώ από τη άλλη εκτιμώ κάθε στιγμή επιτυχημένου θηλασμού με τον αντράκο μου, η κούραση με κάνει να θέλω να τα παρατήσω 150 φορές τη μέρα και να του ετοιμάσω μπουκάλι... αλλά προς το παρόν κρατάω γερά και συνεχίζω... ας όψεται η υπεύθυνη θηλασμού στο νοσοκομείο και ο παιδίατρος μας...


Το ημερολόγιο μιας μαμάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου